Поліція зафіксувала 11 воєнних злочинів російської армії на правобережжі Херсонщини

8 месяцев назад 0

Минулої доби по деокупованому правобережжю Херсонської області російські війська здійснили 68 обстрілів, по мирних житлових кварталах та підприємствах випустили 239 снарядів. Гатили з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків, БпЛА, авіації, РПГ та СПГ.

Військові рф здійснили авіаудар по Ольгівці, внаслідок потужних вибухів пошкоджено 6 приватних будинків. Також під ворожими обстрілами перебували Садове, Кізомис, Токарівка, Берислав, Новокаїри, Бургунка та Зміївка. Внаслідок російської агресії пошкоджено територію заводу, приватні будинки та господарські споруди, запалювальними снарядами знищено сонячні панелі та гаражі, сталося загоряння сухої трави.

У Херсоні під ворожим обстрілом опинилися центр, Корабельний та Дніпровський райони, дачні ділянки уздовж Дніпра. В обласному центрі пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, магазини та асфальтове покриття. На щастя, потерпілих серед мирних мешканців немає.
На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, вилучали уламки ворожого озброєння та фіксували злочини.

За минулу добу поліція відреагувала на 288 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 11 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.