Поліція зафіксувала 24 воєнні злочини армії рф проти мирного населення правобережжя Херсонщини

7 месяцев назад 0

На правобережжі Херсонщини російські війська вчергове обстріляли з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, авіації та БпЛА Херсонський і Бериславський райони, Херсон та передмістя.

Повідомляють у поліції Херсонщини.

З авіації противник скинув керовані бомби на Миколаївку та Ольгівку. Через потужні вибухи у Миколаївці частково зруйнована школа та приватні будинки, в Ольгівці пошкоджено щонайменше 4 житлові будинки.

Внаслідок ворожого обстрілу постраждав 65-річний житель Садового, у чоловіка мінно-вибухова травма, рвана рана плеча та перелом руки. У Інгульці внаслідок обстрілів пошкоджено автомобілі та гаражі.

Неподалік від Брускінського 31-річний місцевий житель випасав худобу і наступив на невідомий предмет, який здетонував. Внаслідок вибуху чоловік втратив ліву стопу.

Поліція вкотре нагадує, що на деокупованих територіях Херсонщини війська рф залишили після себе велику кількість вибухонебезпечних предметів. Тому мешканцям потрібно пам'ятати про власну безпеку та не відвідувати місця, які поки не перевірені вибухотехніками.

Будьте вкрай уважними, не піднімайте з землі невідомі предмети, не підходьте до нездетонованих снарядів, які можуть будь-якої миті вибухнути.

В Херсоні під ворожий удар російської армії потрапили цивільні будівлі у центрі міста, мікрорайоні «Корабел», Дніпровському районі та в передмістях. Зафіксовано пошкодження освітнього закладу, квартир у багатоповерхівках та приватних будинків, гаражів, автомобілів та асфальтового покриття.

На місцях подій працювали всі профільні служби, збирали докази російської агресії та ліквідовували наслідки обстрілів.
За минулу добу поліція відреагувала на 288 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 24 кримінальні провадження за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.