Про долю викраденого в Нововоронцовці в березні 2022 року фермера Андрія Павлюченка досі нічого не відомо

4 месяца назад 0

Скоро виповниться два роки після зникнення Андрія Павлюченка, мешканця Нововоронцовки Бериславського району Херсонщини. Досі його рідні не можуть дізнатися, що з ним сталося.

Про це  розповів молодший брат зниклого Володимир Павлюченко.

За його словами, останнім фермера  Павлюченка Андрія Вікторовича , 21 липня 1977 року народження, бачив один із мешканців Нововоронцовки 27 березня 2022 року біля 16.00-17.00 на трасі Мар’янське – Берислав, яка проходить через селище. Андрій тоді їхав на своїй машині.

«Свідок бачив, як машину брата на трасі нібито для перевірки документів зупинила червона «дев’ятка» з номером 69743 ХО. В «дев’ятці» були невідомі люди в чорній формі без розпізнавальних знаків. Брата посадили в цю машину і вивезли в невідомому напрямку. Більше про нього ми нічого не чули», – сказав Володимир Павлюченко.

Наступного дня, 28 березня 2022 року, Володимир подзвонив своєму братові. На дзвінок відповів невідомий чоловік, який сказав: «Не переживайте, з вашим братом усе буде нормально, треба лише все перевірити».

За словами Володимира Павлюченка, рідні зниклого звернулися до українських правоохоронців, намагалися достукатися всюди, де тільки можна. Нещодавно до них зателефонували представники Міжнародного комітету Червоного Хреста і запевнили, що подадуть запити до української і російської сторін щодо долі зниклого Андрія Павлюченка.

​Як повідомляло Суспільне з посиланням на родичку зниклого Ірину в травні 2022 року, Андрія Павлюченка зупинили на блокпості російських окупантів.

Про повне звільнення Нововоронцовки і десяти інших населених пунктів Херсонщини від російських загарбників українські військові повідомили в ніч на 1 квітня 2022 року. За словами ж Андрія Селецького, начальника Нововоронцовської селищної військової адміністрації, Нововоронцовка була єдиним адміністративним центром територіальної громади Херсонської області, яка взагалі не була окупована. Однак російські загарбники короткий час контролювали частину цього селища і заходили на його територію. Але вони так і не змогли прорвати українську оборону через Нововоронцовку і вийти на крайню північну межу Херсонщини.​