Російська авіація скинула авіабомби на Зміївку та Новоберислав на Херсонщині

7 месяцев назад 0

Російська авіація на світанку 20 жовтня вдарила по Бериславському району Херсонської області. Випустила на населені пункти керовані авіабомби. Про це в Telegram повідомив керівник обласної військової адміністрації  Олександр Прокудін .

Чотири авіабомби військові РФ скинули на Зміївку. Ще дві — на Новоберислав. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється, йдеться в повідомленні.

Перший заступник голови Херсонської обласної ради  Юрій Соболевський говорить, що російські окупанти частіше використовують КАБи для атак Бериславського району, ніж Херсонського. Про це він розповів в марафоні "Суспільне. Спротив".

"На жаль, вони дуже багато руйнувань роблять. Кожен день у нас однакова кількість "прильотів". Іноді їх буває менше, але це пов'язано з погодними умовами, коли дрони не літають і не можуть корегувати артилерійський вогонь. Сьогодні вночі (20 жовтня — ред.) теж було гучно. Але значна частина вибухів, які чують люди, — це робота наших Сил оборони, які проводили контрбатарейну боротьбу" , — сказав Соболевський.

Лише за минулу добу російська авіація скинула 25 авіабомб на територію Херсонської області, повідомила в марафоні "Суспільне. Спротив" керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня  Наталія Гуменюк .

"За світловий день випустили 15, а протягом ночі застосували ще 10. Таким чином ворог намагається тиснути на населення правобережжя та виправдовувати свою агресію істерикою в популістичних телеграмканалах про те, що Сили оборони намагаються просуватися" , — сказала Гуменюк.