Російські окупанти інтенсифікували обстріли в напрямку великих скупчень людей, центру Херсона, — Толоконніков

6 месяцев назад 0

Наслідки масованого російського обстрілу села Чорнобаївка. Фото: kherson.gp.gov.ua
Сьогодні, 23 листопада, ЗС РФ застосували касетні боєприпаси для удару по селу Чорнобаївка Херсонської області. Раніше в Херсоні та передмісті це не часто відбувалося. Про це сьогодні, 23 листопада, в ефірі телеканалу  повідомив голова пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

Комбінованого удару ЗС РФ завдали близько 12 години дня. За словами Толоконнікова, російські окупанти інтенсифікували обстріли цивільного населення касетними боєприпасами, тому що зараз вони хочуть завдати якомога більше шкоди, зокрема й поранень цивільним. Інтенсивність обстрілів збільшилася в напрямку великих скупчень людей, центру Херсона.

“Учора по центру Херсона дуже багато було прильотів. Загинула людина, одна дістала поранення. Був приліт у лікарню близько 5 години вечора. Сьогодні пройшлися практично по всій Чорнобаївці. Показово, що вони воюють проти цивільних. У Чорнобаївці немає ані військових, ані баз. Ці дії поки що складно піддаються логіці. Взагалі всю цю війну проти мирного народу складно піддати логіці. Якщо ви воюєте, то воюйте проти таких самих, як ви, які можуть дати здачі. А тут просто обстрілюють і вбивають бабусь, дідусів, дітей. Складно зрозуміти. Геноцид, напевно”, — сказав він.
Водночас, за даними глави пресофісу Херсонської ОВА, триває обов’язкова евакуація з 23 населених пунктів. Із 800 осіб уже евакуйовано 579, залишається 221 дитина. Із 23 уже тільки у 8 перебувають діти. І в більшості населених пунктів від 1 до 5, найбільше дітей у Комишанах і Приозерному. Робота з евакуації триває.​Як повідомлялося ран​іше, росіяни сьогодні, 23 листопада, масованим вогнем накрили Чорнобаївку Херсонської області. Унаслідок атаки троє людей загинули, п’ятеро дістали поранення різного ступеня тяжкості. Понад 60 житлових будинків і господарських будівель пошкоджено. Ударів завдавали касетними боєприпасами.