Сили оборони півдня завдають удари по логістиці та тилах армії РФ — подробиці від Гуменюк

6 месяцев назад 0

Наталія Гуменюк. Фото: Facebook/natusya.humenyuk
Сили оборони України на півдні завдають удари по логістиці та тилах російських окупаційних військ. Про це сьогодні, 13 листопада в ефірі телеканалу  сказала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Ви, напевно, могли помітити, що у відомостях Генерального штабу характеристика дій на нашій ділянці якраз вкладається в таку загадкову фразу — завдають поразки по логістичних центрах і тилах противника. Так от, ті самі тили й логістичні транспортні маршрути, які ворог може потенційно використати для передислокації своїх військ, ми й намагаємося тримати під вогневим контролем. У такому разі, навіть не маючи конкретних зіткнень на фронтовій лінії, ми маємо вплив на внутрішній стан військ як моральний, так і фізичний. Тобто те, що в них заховано глибоко в тилу, перестає бути для них резервом, ресурсом й силами, які можуть бути підтягнуті”, — сказала вона.
Речниця зазначила, що в тилах армії РФ тепер відчувається така сама небезпека, як і на передовій, що призводить до панічних настроїв й до розладу в підрозділах противника.

За словами Гуменюк, на лівобережній частині Херсонської області у російських окупантів немає якогось єдиного логістичного центру.

“Зараз їхній основний спосіб виживання — це розосередження. Вони цим і займаються, і навіть органи управління війська максимально розосереджені на лівому березі. На нас чекає багато роботи по різних точках, тому що дійсно вони не збираються в одному місці для того, щоб не бути одноразово ураженими. Тому основні локації, які вони собі визначають, як управлінські, вони намагаються тримати максимально далеко від лінії фронту. Але при цьому вони весь час переміщаються. Немає такого міста й населеного пункту, які можна однозначно позначити як умовну “столицю” лівого берега”, — сказала вона.
Гуменюк також повідомила, що не фіксується проникнення російських військових на правий берег Дніпра.

“Якщо вони десь, втративши пильність або навігаційний орієнтир, на човнах опиняються поблизу правого берега, найчастіше в нічний час, звичайно, вони стають полоненими. Є в нас певний запас цих інформаторів, назвемо їх так на сьогоднішній момент, і ми продовжуємо з ними роботу. Багато хто йде на співпрацю та надає необхідну нам інформацію”, — розповіла речниця.
Гуменюк також прокоментувала інформацію про перекидання колишніх бійців ПВК “Вагнер” під Скадовськ у Херсонській області.

“Ми не схильні недооцінювати ворога, розуміючи, що перекинуті резерви, ресурси, жива сила чи техніка — все це становить певну загрозу. Навіть якщо вони ось таким чином не дуже-то й забезпечені. Зараз вони перекинуті як додатковий резерв. Однак їхнє забезпечення не так добре налагоджено, як вони звикли в рамках приватної військової кампанії, але намагаються це усувати, намагаються поповнювати нестачу тих засобів та озброєння, зокрема, яке зараз вони відчувають. Наше завдання продовжувати ускладнювати їм логістику для того, щоб вони не змогли поповнити запас, і наявність живої сили не вплинула критично на перебіг подій бойових”, — сказала вона.