Слідчі поліції фіксують наслідки воєнних злочинів російських окупантів на правобережжі Херсонщини

7 месяцев назад 0

російські війська продовжують підступні атаки, завдаючи удари по громадам Бериславського та Херсонського районів, намагаючись знищити житловий фонд та завдати якомога більшої шкоди мирним мешканцям. По населених пунктах ворог гатив із мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіації та БпЛА.

Повідомляють у пресслужбі поліції Херсонщини.

Армія рф скинула керовані авіаційні бомби на житлові квартали Берислава та Зміївки. Внаслідок потужних вибухів у Бериславі пошкоджено щонайменше 18 будинків та будівля банку, у Зміївці знищено будинок культури.

російська армія продовжує обстріли Херсона з різного виду озброєння. Під вогневим ударом противника були центр, Корабельний та Дніпровський райони. Через ворожі снаряди у приватних будинках виникали пожежі, у багатоповерхівках пошкоджені вікна та балконні рами, також понівечені автівки та дорожнє полотно.

Внаслідок ворожого обстрілу Антонівки поранено 63-річну жінку, у неї мінно-вибухова травма та відкритий перелом руки.
Під мінометним обстрілом противника перебував Зимівник, там поранено 85-річну жінку.

На місцях ворожих атак працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 297 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 10 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.