У Херсоні викрито невдалий німецький «досвід» цементного виробництва

У Херсоні викрито невдалий німецький «досвід» цементного виробництва

7 лет назад 0

Нещодавно працівники податкової міліції Головного управління ДФС у Херсонській області припинили незаконне виробництво цементу торгових марок відомих виробників у м. Херсоні та його оптово — роздрібний продаж на території південного регіону.

Впродовж 2016 — 2017 років мешканці обласного центру та один громадянин Німеччини організували промислове виробництво недоброякісного цементу відомих будівельних брендів шляхом додавання до якісного, готового для використання цементу, шлаку, золи та піску.

У подальшому «цементний» фальсифікат реалізовували за готівку через роздрібну мережу будівельних магазинів на території Херсонської, Миколаївської та Одеської областей без відображення вказаних операцій у бухгалтерському та податковому обліку. Тільки протягом 2017 року було реалізовано підробленого цементу на суму понад 64 млн. грн. без сплати необхідних податків до бюджету.

За результатами 6 обшуків, проведених у рамках кримінального провадження, викрито склад готової продукції, вилучено майже 145 тонн цементу орієнтовною вартістю 290 тис. грн., промислове обладнання для незаконного виробництва підробленої продукції на суму понад 5,5 млн. грн., 69,8 тис. грн. готівки, отриманої від продажу підробленої продукції, чорнову бухгалтерію та комп’ютерні носії інформації.

Досудове слідство по кримінальному провадженню, за ознаками ч.1 ст. 212 КК України (Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) та ст. 227 КК України (Умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції) здійснює слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області.