В Херсоні собака порвала свого господаря

6 лет назад 0

Як повідомила патрульна поліція Херсона на своїй сторінці в соцмережі, близько 13:00 надійшло повідомлення від перехожих, що на вулиці Академіка Тарле на чоловіка напала собака, він кличе на допомогу. Коли приїхали патрульні, на місці вже була швидка допомога. Медики якраз перев'язували рани власника пса.

Він розповів, що вийшов з собакою на прогулянку. І раптом та кинулася на нього, сильно покусала, а потім втекла. Патрульні оглянули територію мікрорайону і за допомогою перехожих знайшли втікача. На допомогу також викликали представників громадської організації «Шанс». Собаку зловили і вкололи їй снодійне. 33-річного херсонця медики відвезли в лікарню.

Як розповіла керівник організації «Шанс» Ангеліна Морозова, порода цієї собаки — шарпей, але не чистокровний (судячи з фото, можна стверджувати, що генів шарпея там — мінімум). Вона так сильно рвала господаря, що її зміг відігнати лише перехожий, який ніс ялинку.

Патрульні подзвонили в комунальне підприємство «Гарантія», яке займається проблемою безпритульних тварин, з проханням відловити собаку, небезпечну для перехожих. Але там відмовили, пояснивши, що заявку потрібно подавати заздалегідь. Тому, як зазначила Ангеліна, довелося співробітникам «Шансу» в терміновому порядку виїжджати на вилов тварини.

КП «Гарантія» відмовилась виїхати на даний випадок. Мотивування в тому, що комунальне підприємство отримує фінансування з міськбюджету на вилов і стерилізацію бездомних тварин. А та ситуація стосувалася домашнього собаки. До того ж заявки формують заздалегідь на наступний день. І вилов відбувається з 6:00 до 9:00. Нібито керівник комунального підприємства дав дозвіл на вилов цієї агресивної собаки за умови, що її стерилізують. Однак господар не погодився з цим.

«Ми побачили собаку розгублену, з відчуженим поглядом, — написали в соцмережі на сторінці громадської організації" Шанс ". — Собака — улюблениця сім'ї, їй майже 9 років, але в певний момент вона стала домінувати над господарем, вже кілька разів кусала його, але все сходило їй з рук ».

За словами Ангеліни, ця собака, швидше за все, була куплена у розвідників, які не дуже дотримувалися порядку чистокровності тварин. Результат її поведінки — можливо, шлюб генетики, змішання порід.

Також фахівець виключає у пса сказ, адже у нього є всі щеплення. Зараз, як і належить, собака знаходиться в ізоляторі на перетримці, на 14 днів. Але що буде з нею далі, поки невідомо. Господар побоюється брати її додому.

Цей випадок викликав масу різних думок — хтось звинувачує в поведінці собаки виключно самого господаря, інші — лише собаку. Також є думка, що небезпечні розвідники, які не стежать за якістю породи.

Шарпей — порода сторожових і мисливських, а в давнину і бійцівських собак родом з Китаю. Вони норовливі і рішучі, ніколи не дозволять поганого ставлення до себе з боку проходячих повз собак. Такому тварині потрібно приділяти достатньо часу на виховання і дресирування, тоді не буде ніяких проблем, пишуть собаківники.

Відловили, але не ту!

КП «Гарантія», пообіцяла виїхати на місце і відловити пса.