Впроваджувала освітні стандарти країни-агресорки у Херсонському училищі – повідомлено про підозру місцевій жительці

1 месяц назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури жительці регіону заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору та впровадженні стандартів освіти держави-агресора (ч. 1 ст. 111-2, ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, 57-річна підозрювана у липні 2022 року написала заяву до так званого «департаменту освіти і науки» щодо призначення її «директором» «Херсонского высшего профессионального училища сервиса и дизайна».  
 
Навчальний процес у закладі жінка організувала за стандартами освіти рф. Та інтегрувала заклад у освітню систему країни-агресорки. Всі підручники та методичні матеріали були завезені з території росії та надруковані російською мовою. 
 
Також, за наказом окупаційного керівництва, підозрювана «підвищувала кваліфікацію» у так званій «Академии непрерывного образования Херсонской области». Про що отримала відповідний сертифікат.  
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.