У Херсоні підліток у телеграм-каналі торгував електронними сигаретами

2 года назад 0

Бізнес в інтернеті організував 16-літній херсонець. Підліток відкрив телеграм-канал, через який рекламував та продавав неповнолітнім електронні сигарети. Ювенальні поліцейські викрили хлопця на гарячому, в момент, коли покупку з його ресурсу здійснювала дівчина. Правоохоронці встановили, що наймолодшому клієнту магазина в телеграм-каналі, лише 11 років. Як розповів сам підліток, товар замовлявся через інтернет. 

За свої дії порушник відповідатиме за адміністративним кодексом. Стосовно горе-комерсанта складено протокол за ч.1 ст.156 «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння» КУпАП. Санкція статті передбачає штраф від 3 400 до 10 200 гривень з конфіскацією забороненого товару та виручки з його реалізації. Сумнівний телеграм-канал поліція заблокувала. Про те, чим займався підліток, повідомили його батькам.

Нагадаємо, з 1 січня чинності набув закон про посилення відповідальності за продаж дітям електронних сигарет і рідин для них. Реалізація вейпів (пристроїв, які виробляють пар через нагрівання спеціальної рідину, для імітації паління) неповнолітнім в Україні під табу. Продавець повинен  вимагати у покупця документ, що посвідчує його вік.

Марина САВЧЕНКО

Фото ГУНП.