У Херсоні рятувальники та поліцейські допомогли дитині з особливими потребами

4 года назад 0

Вчора, 24 червня, на лінію «102» надійшло одразу кілька повідомлень, що в центрі Херсона на карнизі балкона третього поверху стоїть дівчинка. За викликом одразу виїхали працівники ДСНС та мобільна група реагування на факти домашнього насильства ГУНП. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місці події поліцейські побачили, як на балконі мати тримала дівчинку за руки, щоб не дати їй впасти. За лічені хвилини рятувальники драбиною дісталися до балкона третього поверху, зняли дитину та передали матері. З дівчинкою було все добре, її відвели додому.

З матір’ю спілкувалися працівники поліції. Жінка пояснила, що доньці 10 років і вона є дитиною з особливими потребами. Того дня донька вийшла на балкон погуляти, а жінка займалася хатніми справами. Потім жителі будинку побачили, як дівчинка вилізла на карниз, почали кричати та телефонувати у екстрені служби. Мати не могла умовити доньку повернутися в кімнату, тому тримала дівчинку за руки, поки її не зняли рятувальники.

Поліцейські заспокоїли матір і доньку, подарували дівчинці м’яку іграшку. Через наявну хворобу дитина не змогла пояснити причини свого вчинку. Мати ж пояснила, що донька проходить курс лікування і надалі вона її краще пильнуватиме.

Поліцейські запевнили жінку, що у разі необхідності вона завжди може розраховувати на їх допомогу та підтримку.