За добу війська РФ майже 120 разів обстріляли Херсонщину: одна людина загинула, п’ятеро — поранені

7 месяцев назад 0

Упродовж доби 13 жовтня 2023 року російські військові 117 разів обстріляли Херсонську область.

Про це йдеться в Telegram голови Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його даними, по області випустили 574 російські снаряди з мінометів, артилерії, "Градів", танків, ПТРК, авіації та безпілотників. По Херсону випустили 32 снаряди.

"Снаряди РФ поцілили  у житлові квартали населених пунктів області, будівлю навчального закладу, підприємство та територію інженерної споруди у Херсонському районі. Також вдарили по бібліотеці та підприємству у Херсоні. Одна людина загинула, п'ятеро поранені"
, — йдеться у повідомленні.

Зранку 14 жовтня 2023 року російська армія вчергове обстріляла Берислав Херсонської області. Загинула жінка.

Раніше керівник МВА Роман Мрочко повідомив, що в ніч на 14 жовтня 2023 року російські війська з артилерії обстріляли Інженерне та з мінометів атакували Херсон.

Що відомо про обстріли Херсонської області 13 жовтня 2023 року Армія РФ з дрона атакувала автомобіль у Бериславі, у якому їхало подружжя. Жінка загинула, чоловік перебуває у важкому стані. Ще двоє людей поранені.

Зранку війська РФ обстріляли Олександрівку на Херсонщині. Снаряд влучив в житловий будинок, виникла пожежа.

У Херсоні через обстріл військових РФ пошкоджені колектори, які сполучають головну помпову станцію каналізації з міськими очисними спорудами.

Російські військові вдень обстріляли передмістя Херсона — Кіндійку. Поранені двоє людей. 42-річна жінка та 52-річний чоловік під час обстрілу РФ перебували у будинку. Їх шпиталізували в стані середньої тяжкості.

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська протягом доби завдали авіаційних ударів по населених пунктах Козацьке, Одрадокам’янка, Миколаївка, Ольгівка, Високе та Ульяновка. Також з артилерії та мінометів обстріляли Берислав, Садове, Станіслав, Олександрівку та Херсон.