Завершено розслідування стосовно мешканця Херсонщини, який влаштувався в окупаційну адміністрацію аби «керувати» соціальною галуззю

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя регіону за фактом  колабораціонізму (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомила пресслужба Каховської окружної прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачений у серпні 2022 року, за призначення так званого губернатора Херсонської області, обійняв посаду «заступника голови Каховської військово-цивільної адміністрації». 
 
На цій посаді він організовував роботу відділів культури, спорту, у справах дітей та молоді. Контролював соціальну галузь та координував функціонування дошкільних та загальноосвітніх закладів, створених окупаційною владою на базі освітніх закладів територіальних громад Каховського району. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося  УСБ України в області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.