Зранку армія РФ скинула 10 авіабомб на Бериславський район на Херсонщині, з них 8 — на Миколаївку

6 месяцев назад 0

Зранку 16 жовтня 2023 року російські військові скинули 10 авіабомб на населені пункти Бериславського району Херсонської області. 8 із них — на село Миколаївка. Інформація про постраждалих уточнюється.
Про це в телемарафоні "Суспільне. Спротив" повідомив керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.
За словами Толоконнікова, армія РФ не припиняє обстрілювати правий берег області.

"Минулої доби майже 100 разів атакували правобережжя. Шість авіаударів, 17 авіабомб, з них чотири на Херсонську громаду: дві зранку, дві пізніше на Микільське, 11 — на населені пункти Бериславщини, зокрема Миколаївку, Бургунку та Одрадокам'янку" , — повідомив керівник пресофісу.

Тактика російської армії полягає у тому, щоб залякати простих людей і зупинити контрнаступ, який, на їхню думку, буде йти з цього берега Дніпра на лівий, говорить Толоконніков.

"Звісно, є мета і вдарити по всіх об'єктах інфраструктури: вода, газ, електрика. Внаслідок обстрілів 15 жовтня 2023 року були пошкодження. Але попри небезпеку енергетики одразу виїжджають, роблять усе що можуть" , — говорить керівник пресофісу ОВА.

Також голова пресофісу сказав, що останні три місяці роблять захисні споруди для об'єктів інфраструктури, вузлів, щоб хоч якось убезпечити.

"Поки що світло є, до зимового періоду теплопостачання майже готове. По Херсону розгорнули 28 пунктів незламності, по області майже 200. Будемо сподіватися, що зима буде не люта. Триває безплатна евакуація охочих до більш безпечних регіонів. Примусової евакуації немає, є тільки обов'язкова. Адже бачимо Станіслав, який усі вихідні просто зносили з лиця землі всім озброєнням, навіть фосфорними снарядами. Звичайно, більшість почала їхати. Вже з 17 населених пунктів на узбережжі, виїхали родини з дітьми, в тому числі з Козацького, Веселого, Кізомису. Але ще у 24 селах залишається майже 1600 дітей із рідними, тож продовжуємо роботу" , — розповів Олександр Толоконніков