ЗСУ успішно знищили 200 ворожих БПЛА на Таврійському напрямку — Тарнавський

3 месяца назад 0

Українські воїни продемонстрували високий рівень майстерності на Таврійському напрямку, успішно нейтралізувавши 200 російських безпілотників, як  Олександр Тарнавський у своєму Telegram.

Ця операція стала значущим кроком у протидії ворожому авіаційному домінуванню, знищивши значну частину ворожих БпЛА.

Втрати агресора за добу були значними, склавши 394 особи. Відчутним ударом по військовому потенціалу окупантів стало також знищення 54 одиниць їхньої техніки, включно з танками, бойовими броньованими машинами, артилерійськими системами, засобами протиповітряної оборони та іншою спецтехнікою.

Однак, попри успіхи на фронті, українська армія все ще стикається зі складнощами у зв'язку зі станом переданої техніки. Так, видання Forbes  версію про технічні недоліки та пошкодження німецьких танків Leopard, які були передані Україні для контрнаступу.

Журналісти з’ясували, що українські військові стикаються з серйозними проблемами у ремонті цих бойових машин, намагаючись якнайшвидше повернути їх до строю.

Видання зробило висновок, що західна техніка виявилася непридатною не лише через особливості експлуатації, а й через технічні несправності. Наприклад, у німецьких машинах часто виникають проблеми з бортовим комп'ютером, що робить неможливим їх подальше використання на полі бою. 

Крім того, необхідною є заміна катків, гальм та ремонт різної електрики, а в деяких танках також було помічено задимлення у башті під час роботи системи управління вогнем.