Шість медалей у Полтаві

6 лет назад 0

Всі фото Олександра Крупіци

Найкращий подарунок для тренера, щирі поцілунки чемпіонок після перемоги.

У Полтаві завершився чемпіонат України з вільної боротьби серед жінок до 23 років. Там феєрично виступили представниці вільної боротьби з Херсонщини, завоювавши три золоті, дві срібні та одну бронзову медалі.

Чемпіонкою країни у ваговій категорії 59 кілограмів стала майстер спорту міжнародного класу Олена Кремзер. У категорії 65 кілограмів перше місце виборола майстер спорту Юлія Лісовська. А у категорії 68 кілограмів майстер спорту міжнародного класу Алла Белінська теж піднялася на найвищу сходинку п’єдесталу пошани.

Також срібні нагороди завоювали, поступившись лише у фіналі, Тетяна Риженко (вагова категорія 59 кілограмів) та Ірина Пасічник ( 75 кілограмів).

А бронзову медаль на Херсонщину привезла Єлизавета Тискарьова (Сайдакова).

Сьогодні на запитання кореспондента онлайн-газети «Вгору» відповідає майстер спорту міжнародного класу Алла Белінська.

— Розкажіть про себе

-Я родом з Хмельничини, з села Вільховичі Новоушицького району. Але вже більше шести років живу і тренуюся в Херсоні. Спочатку навчалася тут у вищому училищі фізичної культури. А після його закінчення поступила до Херсонського державного університету. Нині тут і навчаюся. Можливо, у майбутньому стану тренером з вільної боротьби і продовжу справу мого нинішнього тренера Віктора Федоровича Лушникова. Я дуже люблю маленьких діток і хочу їх тренувати. Але це у далекому майбутньому.

— Чому захопилася вільною боротьбою, а не вибрала якийсь «більш дівочий» вид спорту?

— Це у нас сімейна традиція. Мій батько займався вільною боротьбою. А в селі був зал для цього виду спорту. Так що, як кажуть, вибору не було. Прийшла, подивилася. Потім спробувала і захопилася. Так що любов до вільної боротьби прищепив батько. А у майстри вивів Віктор Федорович Лушников.

— Чим же так захопила вільна боротьба?

— Мені подобаються усі види спорту. Коли була маленькою — спробувала все. Бігала, стрибала, грала у м’яч, намагалася займатися усіма видами спорту. А от вільна боротьба насамперед сподобалася тим, що це не командний вид. Тут на килимі відповідаєш сама за себе. Цей вид спорту мені більше до душі ще й через те, що не тільки загартовуєшся фізично. Боротьба змінює характер, виховує наполегливість. В житті я стала дуже цілеспрямованою, коли щось взялася досягти, то обов’язково добиваюся. Стараюся до останнього, якщо навіть обмаль шансів, намагаюся все одно йти до своєї мети.

— А який у тебе улюблений прийом на килимі?

— Він називається «млин». І більшості поєдинків, які принесли мені успіх, я виграла саме цим прийомом.

— А у житті не доводилося його застосовувати?

— Ні. Я всі свої спортивні навички використовую тільки на килимі. І тільки для завоювання медалей.

— Що встигла завоювати для своєї особистої колекції?

— Я вже чемпіонка світу серед військових. Це сталося торік. Також призерка світу по юніорах. Призерка чемпіонату Європи 2015 року серед кадетів.

— Найзаповітніша мрія?

-Я дуже хочу потрапити в Токіо на Олімпійські ігри 2020 року. Це мрія мого життя. У Бразилії я була, але не на Олімпійських іграх, а на чемпіонаті світу. І мрію піднятися на олімпійський п’єдестал пошани.

Заслужений тренер України Віктор Федорович Лушников:

Федір Лушников зі своєю підопічною Аллою Белінською.

— На чемпіонат країни в Полтаві їхало п’ять претенденток на «золото». Хотілося, аби вони всі повернулися чемпіонками, але п’ять з п’яти — це тільки мрії. Такого у житі практично не буває. Тому три чемпіонки — це дуже добре. Лісовська виграла дуже принциповий поєдинок у Ільчишиної з Івано-Франківська, взявши реванш за поразку в минулому чемпіонаті. Алла Белінська зараз за досвідом, за рівнем майстерності стоїть вище за інших. Вона і Олена Кремзер перемогли, як кажуть, за планом. До речі, в Олени у фіналі була важка сутичка з нашою Рижко. Ще одна наша борчиня Ірина Пасічник, на жаль, поступилася основній конкурентці. У Ірини була зайва вага. Довелося її зганяти. Тому втратила багато сил.

— Віктор Федоровичу, будь ласка, кілька слів про Белінську.

— Вона дуже працьовита і цілеспрямована. У неї велике бажання досягти вершин у вільній боротьбі. Іноді така настирливість, цілеспрямованість навіть заважають їй. Їй завжди хочеться виграти. Вона вже досягла рівня міжнародного класу. Їй треба ще дужче повірити в свої можливості, і вона зможе перемагати найсильніших у світі.

— А як вам працюється з жінками. Не важко?

– З хлопцями легше в освоюванні техніки На те, що хлопці запам’ятають за тиждень, дівчатам потрібно місяць. Але і те що вивчили на початку місяця, під кінець забувається. І все потрібно розпочинати з спочатку. З жінками вільною боротьбою займатися не так просто. Вони у першу чергу жінки і ними залишаться назавжди.