2,4 мільйони – на тероборону Херсонщини

5 лет назад 0

Два питання порядку денного розглянула постійна комісія обласної ради з питань бюджету та фінансів. 35-те засідання відбулося за наявності 7 членів комісії – 4 особи були присутніми на зібранні й троє брали участь в режимі онлайн через телефонний зв’язок.

Так, найважливішим стало питання, що буде винесено на позачергову сесію обласної ради, «Про внесення змін до рішення XVI сесії обласної ради VII скликання від 22 грудня 2017 року №679 «Про обласний бюджет на 2018 рік». Тут передбачено зміни щодо захищених статей: зарплатня, кошти на харчування, сплата комунальних послуг для обласних бюджетних установ тощо.

Крім того, у змінах враховано додатковий обсяг медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам між обласним, районними, міськими (міст обласного значення) бюджетами 2018 рік. Нагадаємо, із цих коштів (57 860 000 грн.) майже 23 мільйони було направлено місцевим бюджетам для погашення заборгованості із зарплатні в районних лікарнях, решту – 33 мільйони – розподілено між обласними закладами охорони здоров’я: 14 млн – гемодіаліз та придбання інсуліну для мешканців області, 19,6 млн. – заборгованість із зарплатні в обласних закладах. Крім того, 1,8 млн буде передано районним бюджетам на витрати з медобслуговування для переселенців.

Також 2,4 млн грн (1,2 млн грн – субвенція з місцевого бюджету Херсона та стільки ж – з обласного) буде виділено бригадам територіальної оборони Херсонської області. Проте остаточне рішення буде прийнято депутатським корпусом під час засідання позачергової сесії Херсонської обласної ради, яке відбудеться сьогодні о 10 годині.