93 питання винесено на розгляд ХХІХ сесії Херсонської обласної ради

5 лет назад 0

На порядок денний ХХІХ сесії Херсонської обласної ради VІІ скликання виноситься 93 питання. Таке рішення прийняла сьогодні, 16 жовтня, Президія у кількості 21 депутата.

Зокрема, 25 питань стосується реформування закладів сфери охорони здоров’я шляхом перетворення комунальних закладів у комунальні некомерційні підприємства, як того вимагає сучасна реформа. Наразі 25 обласних медичних закладів знаходяться на завершальному етапі реформування. На черговому засіданні сесії депутати мають затвердити вже нові редакції статутів закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування, передавальні акти та вирішити питання щодо трудових відносин з керівником. Після довгих дискусій та обговорень, депутати підтримали розпочати процес «автономізації» і по Херсонському обласному шкірно-венерологічному диспансеру.

Виноситься на чергове засідання і питання щодо фінансування проєктів-переможців ІІІ обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області. Президія підтримала співфінансування для реалізації 42 проєктів у сумі 14659,694 та рекомендувала сесії передбачити відповідну суму коштів в обласному бюджеті на 2020 рік.

Також депутати-члени Президії погодили розгляд ряду питань, що стосуються майна комунальної власності: продовження строку дії договорів оренди комунального майна, в тому числі нерухомого; оголошення конкурсів на право оренди комунального майна; надання дозволів на списання непридатного до експлуатації майна тощо.

Нагадаємо, у п’ятницю, 18 жовтня, відбудеться чергова ХХІХ сесія Херсонської обласної ради VІІ скликання. Початок пленарного засідання о 10:00.