Агаймани у Фрунзе: окупаційна адміністрація хоче перейменувати ще одне село на Херсонщині

8 месяцев назад 0

Про намір перейменувати село Агаймани Іванівської громади Генічеського району Херсонщини заявив гауляйтер Іванівки Олександр Васалатий.

Про це повідомили в медіаклубі громадського діалогу Європростір.

Як заявив Олександр Васалатий під час візиту гауляйтера Херсонщини Володимира Сальдо до Іванівки, він виступив із клопотанням перейменувати село Агаймани в село Фрунзе.

“Відомо, що Агаймани – це історична назва села, що розташоване біля Великого Агайманського поду. В 1937 році російські окупанти “перейменували” село Агаймани у Фрунзе – на честь російського військового Міхаїла Фрунзе, ймовірно, убитого російським керманичем Іосіфом Сталіним у 1925 році”, – йдеться в дописі.

Зазначається, що це вже не перший випадок, коли російські загарбники намагаються насильно переписати історію Херсонської області. Нещодавно вони заявили про свій намір перейменувати село Олександрівка Скадовської міської громади Скадовського району на честь В. С. Птахова, гауляйтера міста Олешки в 1920-х роках. Це село називалось Іщенські Хутори та Велика Олександрівка, але російські окупанти вирішили “перейменувати” його на Птахівку – на честь свого ставленика Птахова.

Раніше писали, що на тимчасово окупованій частині Херсонщини росіяни демонтують дорожні знаки з написами українською мовою.

Розвінчування історичних фейків росіян, зокрема, про назву міста Олешки, читайте в матеріалі журналістів Медіаплатформи “Вгору”.