Армія РФ для штурмів почала використовувати бронетехніку. Гуменюк про ситуацію на Херсонському напрямку»/>

4 месяца назад 0

На лівобережжі Херсонщини російські військові під час штурмів плацдармів ЗСУ знову почали застосовувати бронетехніку.

Про це повідомила начальниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у телемарафоні “Єдині новини”.

За її словами, окупаційні війська раніше не використовували бойові машини через те, що масово їх втрачали.

«Видно, що вони (російським військовим – ред.) підтягнули певний резерв на Херсонський напрямок», – сказала Гуменюк.

За її словами, українські плацдарми на лівобережжі залишаються сталими. За минулу добу, 5 січня, російські військові понад 10 разів атакували позиції ЗСУ.

Окрім цього, Наталя Гуменюк зазначила, що після втрати винищувачів військові РФ не ризикують своїми літаками, саме тому зменшилась кількість пусків КАБів.

Вона додала, що окупаційні війська вишукують нові пускові рубежі. Тим часом артилерією вони намагаються компенсувати зменшення авіаударів. Найчастіше під російські обстріли потрапляє Херсон.

Також армія РФ намагаються відтягувати увагу військ на Миколаївський напрямок, адже посилили активність атак на Очаківську громаду, інформує речниця.

Робота Сил оборони зосереджена на знищені російських вогневих позицій, вдається вибивати декілька одиниць важкої артилерії. Крім того, українські військові намагатися відкидати ці позиції якнайдалі, сказала Наталя Гуменюк.

Раніше в ефірі Медіаплатформи “Вгору” речниця повідомляла, що на лівобережжі Херсонщини з початку року зменшилась кількість російських атак, вона не перевищує 10 штурмів за добу.