Чи вплине збиття російських СУ-34 на кількість авіаударів по Херсонщині?»/>

4 месяца назад 0

Як пише Бабель, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав у коментарі виданню, що збиття Су-34 на певний час знизить активність російських авіаударів на південному напрямку. За його словами, це психологічний удар для російських пілотів. 

Тому авіабомби наразі можуть не долітати або летіти не так далеко, як того хотіли б російські окупанти, йдеться в повідомленні.

«Однак атаки будуть поновлювати. Літаків у них достатньо. Скидати авіабомби можуть й літаки Су-35, і Су-34, скоріше за все, це можуть робити Су-24», — додав речник.

Також Юрій Ігнат в ефірі “Радіо Свобода” зазначив, що це велика втрата для російської армії, адже це один із найновіших літаків поряд із су-35. 

“Це відбулося дуже швидко”, – відповів на питання щодо часового проміжку знищення винищувачів.

У вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ не пишуть про скидання авіабомб на Херсонщину, лише є інформацію про артилерійські обстріли Херсона.

Сили оборони півдня повідомили, що протягом минулої доби, 22 грудня, військові РФ завдали один авіаудар із застосуванням 4 КАБів по Кринкам Херсонської області.

За 21 грудня армія РФ завдала три авіаудари із застосуванням 15 керованих авіабомб по населених пунктах лівобережжя й правобережжя Херсонщини.