Чи зможуть російські військові захопити Херсон? Братчук про ситуацію на Лівобережжі»/>

5 месяцев назад 0

Наразі головне завдання російської армії – це знищити українські плацдарми на лівобережжі Херсонщини. Сил переправитися, атакувати Херсон в окупаційних військ немає.

Про це заявив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук в ефірі Медіаплатформи “Вгору”.

За його словами, на лівому березі нараховується близько 70 тисяч особового складу армії РФ.

Також Братчук зазначив, що російські військові збільшують інтенсивність атак на Лівобережжі.

“У планах ворога, зрозуміло, мета одна, щоб ці плацдарми зникли, від слова взагалі”, – додав речник.

Він повідомив, що окупаційні війська мають величезні втрати особового складу й російське військо на чолі з Теплінським нічого не можуть зробити.

“Я думаю, що завдання відбити плацдарми на лівому березі Дніпра поставлено, як мінімум, до Нового року, щоб було про що звітувати, і що показувати. Вони своїх людей не жаліють”, – сказав Сергій Братчук.

Крім того, він розповів, що російські військові запускають багато дронів. Також, аби знищити українські плацдарми, військові РФ використовують штурмові групи та всю наявну техніку.

Братчук зазначив, що зараз для української армії дрони – це один з основних способів ведення війни на лівобережжі Херсонщини. Адже застосовувати бронетехніку немає можливості, тому що її треба переправити.

В ISW повідомили, що Росія планує утримувати нинішню лінію фронту в Херсонській області вздовж річки Дніпро й стурбована лише тим, щоб запобігти просуванню українських сил на півдні України в напрямку окупованого Криму. 

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків. 11 грудня в ISW оцінили, що українські сили контролюють весь острів Великий Потьомкінський, який розташований біля Херсона. Крім того, у звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії йдеться про те, що на початку грудня новосформована 104-та гвардійська повітряно-десантна дивізія ВДВ Росії, під час бойового “дебюту” в Херсонській області зазнала надзвичайно великих втрат і не змогла досягнути поставлених цілей.