ЦЖР: в окупованих Нижніх Торгаях на Херсонщині будинком культури керує любитель азартних ігор»/>

4 месяца назад 0

В окупованих Нижніх Торгаях Нижньосірогозької громади на Херсонщині російські окупанти призначили керувати захопленим будинком культури місцевого любителя азартних ігор Миколу Іванова та його неофіційну дружину Марину Плотнікову, яка немає освіти.

Про це, з посиланням на власні джерела, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що відеосюжет про призначення Миколи Іванова псевдодиректором», а його “дружини» Марини Плотнікової – «художньою керівницею» випустив окупаційний канал. 

У сюжеті розповіли, що це «подружжя» з 2020 року нібито вимушено було на заробітках у Польщі, а після початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України повернулося до окупованої Херсонщини. Окрім цього зрадники отримали російські паспорти та почали «відновлювати старі традиції» культурного життя громади, йдеться в повідомленні.

Як розповіли джерела ЦЖР, Микола Іванов і Марина Плотнікова не перебувають у законному шлюбі, а сама вона є матір’ю-одиначкою, й оформила собі відповідні російські соцвиплати.

«Микола Іванов доволі непоганий фахівець, він довгий час раніше працював у будинку культури в Нижніх Торгаях, але його згубила любов до азартних ігор. Через величезні борги він виїхав на заробітки до Польщі”, – пише Центр, зі слів жителів громади.

Судячи із сюжету окупаційного медіа, російські окупанти нічим не забезпечили захоплений будинок культури – все показане в ньому обладнання, інструменти й реквізит раніше придбали коштом самої громади, інформує Центр журналістських розслідувань.

24 лютого 2022 року військові РФ окупували Нижні Торгаї Херсонської області.

Служба безпеки України 23 листопада повідомила про підозру в колабораціонізмі 40-річному Євгену Пірогу, який став виконувачем обов’язків окупаційного голови селища Нижні Сірогози Генічеського району.