Депутата Генічеської міськради, який раніше був аніматором, судитимуть за держзраду

8 месяцев назад 0

Судитимуть депутата Генічеської міської ради області від «ОПЗЖ» Богдана Казнавецького, який став першим заступником гауляйтера Генічеська. Йому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Фото з особистої сторінки Казнавецького у забороненій в Україні російській соцмережі "Вконтактє"

Слідчі встановили, що 24-річний депутат Генічеської міськради Богдан Казнавецький не пізніше квітня 2022 року з ідеологічних мотивів перейшов на бік Росії. Спочатку він отримав посаду, на якій займався організацією роботи та управління захопленими закладами освіти та культури в Генічеській громаді. Він проводив масові заходи на підтримку РФ, підбирав працівників до незаконно створених установ. Казнавецький схиляв місцевих жителів переходити на бік росіян тиском і погрозами. Він погрожував закрити освітні заклади та перетворити їх на військову казарму. 

Як зазначається, у травні 2022 року Богдан Казнавецький проводив псевдовибори окупаційного старости села Рівне Генічеської громади. Згодом його призначили першим заступником гауляйтера Генічеська.  

До 24 лютого 2022 року Олександр займався організацією культурних заходів, був ведучим різних дитячих свят. У місті Генічеськ Казнавецький відомий як артист-аніматор.

Ще одного депутата Генічеської міськради Сергія Мухіна судитимуть за фактом публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму на території України.

Інша депутатка з Генічеська від партії «Європейська солідарність» Олена Терських раніше працювала начальницею відділу із земельних питань та землеустрою Генічеської міськради. Жінці загрожує ув'язнення на строк від п’яти до десяти років із конфіскацією майна за колабораціонізм.