ДФС провели семінар для платників податків

7 лет назад 0

Саме стабільні надходження ЄСВ допомагають вчасно виплачувати пенсії, забезпечувати соціальні гарантії громадян та виплачувати допомогу під час тимчасової втрати працездатності. Ці соціальні аспекти мають добре розуміти роботодавці Херсонщини, яким треба відповідально сплачувати цей платіж»,- зазначив Микола Квасневський.

Відтак, значна увага на семінарі була акцентована питанням нарахування та сплати ЄСВ за найманих працівників, а також застосуванню заходів примусового стягнення заборгованості з єдиного внеску на соціальне страхування. Адже станом на 01 жовтня така заборгованість складає 97 млн. гривень.

Спільно з органами державної виконавчої служби в межах виконавчих проваджень самостійно погашено боржниками та примусово стягнуто заборгованості з ЄСВ на суму 6,7 млн. гривень.

Наприкінці заходу фахівці Пенсійного фонду ознайомили присутніх із основними положеннями Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій» щодо осучаснення пенсій з 01 жовтня 2017 року та навели практичні приклади розрахунків для проведення пенсійних виплат.

ДФС у Херсонській області