Директор Федеральної служби виконання покарань РФ Аркадій Гостєв, підозрюється в захопленні пенітенціарних установ Херсонщини

8 месяцев назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури директору Федеральної служби виконання покарань РФ, генералу-полковнику внутрішньої служби Аркадію Гостєву заочно повідомлено про підозру в скоєнні дій, вчинених із метою захоплення державної влади в Україні.

Про це повідомляють Офіс Генерального прокурора та СБУ.

За даними слідства, за вказівкою кремля він створив на тимчасово окупованій території України мережу російських тюрем під виглядом «виправних» та «лікувально-виправних» установ.

“Гостєв вніс відповідні пропозиції до Міністерства юстиції та Уряду країни-агресора. Після цього зареєстрував за російським законодавством та підпорядкував собі захоплені українські установи виконання покарань”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, він підпорядкував собі захоплені установи Державної кримінально-виконавчої служби України, розташовані в Херсоні, Старій Збур’ївці, Дар’ївці, Голій Пристані та селі Центральне Миколаївської області.

Це призвело до незаконного збільшення обсягу його владних повноважень на тимчасово окупованій території Херсонщини в інтересах окупаційної адміністрації Росії.

У Херсоні судитимуть експравоохоронця за фактом колабораційної діяльності. Наразі обвинувачений утримується під вартою.

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо колишнього начальника «Північної виправної колонії № 90» Євгена Соболєва за фактами депортації та примусового переміщення понад 1700 осіб. Йому інкриміновано віддання наказу про вчинення порушень законів та звичаїв війни.