Для компенсації за втрачений врожай на Херсонщині виділили понад 212 млн гривень

8 месяцев назад 0

Для компенсації за втрачений врожай у Херсонській області внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС із резервного фонду державного бюджету виділили 212,2 млн гривень.

Про це повідомили на Урядовому порталі.

Зазначається, станом на 28 серпня 2023 року прийнято документи на отримання державної допомоги (в розмірі 5 тис. грн на особу) від 17 758 заявників. Сформовано відомості по 10 761 справі на загальну суму 61,1 млн гривень. 

Зокрема, на забезпечення Херсонщини водопостачанням Уряд виділив 384,5 млн гривень.

“Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури також поінформувало про стан відновлення інфраструктури в Херсонській області. За оперативною інформацією від Херсонської ОВА, станом на 28 серпня 2023 р. відновлено 275 зруйнованих або пошкоджених об’єктів. Також у межах субвенції з державного бюджету для Херсонської області передбачено понад 459 млн грн для пріоритетного відновлення. Наразі затверджено 14 проєктів на загальну суму 197,7 млн грн”, – йдеться в дописі.

Нагадуємо, Уряд продовжив термін подання заяв на виплати постраждалим від повені до 31 жовтня 2023 року включно. Також затвердили порядок надання одноразової грошової допомоги населенню за втрачений врожай унаслідок повені.

Зафіксувати, повідомити, отримати відповідь. Юрист Олександр Данилов розповів про механізми компенсації за знищене та пошкоджене майно внаслідок дій російських військових.