Дмитро Кирилович Перетяпко. Він останній з живих героїв-визволителів Херсона

5 лет назад 0

До парку Слави сходяться небайдужі херсонці різних поколінь. Місто сьогодні відзначає 75-ту річницю визволення Херсона від німецько-фашистських загарбників. Саме 13 березня 1944 року, частини 49 гвардійської і 295 стрілецької дивізій Українського фронту звільнили місто від окупантів.
Христина Булеза студентка ХНТУ «75 лет назад вызволили Херсон. Для каждого херсонца важно помнить очень помнить эти события. У меня тоже воевали дедушка и прадедушка и бабушка была в партизанском отряде и это большая память для меня и я никогда их не забуду”
Щоб вшанувати подвиг наших предків, і з вдячністю згадати тих, хто віддав своє життя заради Перемоги, біля пам’ятника Невідомому солдату зібрались представники влади, студентство, військовослужбовці, ветерани. Серед них – Дмитро Кирилович Перетяпко. Він останній з живих героїв-визволителів Херсона. Саме він 75 років тому під час 8-годинного бою визволяв наше місто. Міський голова Володимир Миколаєнко ділиться, що сучасним захисникам України, які зараз боронять нашу землю на Сході є на кого рівнятися
Володимир Миколаєнко міський голова Херсона
«Кожна родина відчула на собі втрату в той страшній війні, кожна родина недочекалась своїх чоловіків, жінок які пішли боронити рідну землю сьогодні от бачите ми святкуєм 75-річницю а 5 років в нашій державі йде війна і сьогодні ми вшановуємо наших героїв, які відстоюють наші кордони українську землю дарують нам життя дарують нам свободу тому це знаєте свято зі сльозами на очах ми і радіємо і сумуємо за тих кого ми не дочекалися»