До Новотроїцької громади волонтери завезли медикаменти

2 года назад 0

На сторінці видання “Трудова Слава” у ФБ повідомляють, що до Новотроїцької територіальної громади за допомоги волонтерів було доставлено медикаменти.

“У нашій громаді з’явилися ліки, завдяки яким на деякий час можна буде надавати невідкладну допомогу, забезпечити хворих на гіпотиреоз, гіпертонічну хворобу, астму тощо”, — йдеться у дописі. 

Новотройчани додають, що ліків небагато, а отримати їх можна в амбулаторії за місцем проживання. 

“Для того, аби їх вистачило на всіх пацієнтів, ми їх ретельно розподілили. Таким чином, на лікування гіпотиреозу препаратів вистачить дорослим на 10 днів, дітям — на значно довший період”, — додають у повідомленні.

За інформацією в.о. директора Новотроїцького центру первинної медичної допомоги Наталі Тунік, ці медпрепарати придбані та доставлені завдяки українському волонтерському центру. Також на деякий час люди, котрі хворіють на астму, зможуть вільно дихати: для них є сальбутамол. 

“Вже з наступного понеділка (18 квітня) ці хворі зможуть одержати необхідні препарати. Заявки на їх отримання формуються за місцем проживання. Для цього людям необхідно звернутися до амбулаторій чи фельдшерській пунктів”, — пишуть у пості.