Допомагала проводити незаконний референдум на Херсонщині: у колабораціонізмі підозрюється місцева жителька»/>

5 месяцев назад 0

Заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності жительці Тягинської громади. Вона очолила окупаційну виборчу дільницю.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, восени 2022 року підозрювана брала участь в організації та проведенні незаконного референдуму щодо приєднання окупованої території Херсонщини до складу РФ. 

Правоохоронці стверджують, що жінка формувала склад «комісії», організовувала та контролювала роботу її «членів», складала «списки виборців» та підписувала документацію. Також вона займалась облаштуванням «дільниці».

Крім того, особисто ходила по домівках мешканців Тягинської громади, закликаючи їх брати участь у «голосуванні» та видавала «бюлетені», йдеться в дописі.

У відповіді Офісу Генпрокурора на запит Медіаплатформи "Вгору" повідомили, що з січня по жовтень 2023 року на облік поставили 482 кримінальних правопорушення за фактом колабораціонізму в Херсонській області. 

5 грудня, поліціянти повідомили про підозру в колабораціонізмі 63-річному жителю Білозерської громади на Херсонщині. Він під час проведення псевдореферендуму в супроводі озброєних військових РФ "збирав" голоси в жителів Микільського.

4 грудня, оголосили підозру 60-річній жительці Херсона, яка брала участь у незаконному референдумі.