Досі не залишили позицій: як українські військові утримують оборону на лівобережжі Херсонщини»/>

4 месяца назад 0

Бійці 222-го батальйону 126 окремої бригади тероборони Одеси під масованими обстрілами три дні тримали кругову оборону в траншеях військових РФ на лівобережжі Дніпра й досі утримують там позиції.

Про це йдеться у відео на сторінці у фейсбуці 126 бригади тероборони Одеси.

Військові розповідають, що кожен підрозділ мав свою закріплену ділянку й завдання. Підрозділи виділяли штурмові групи та групи закріплення. Одразу після взяття цільової ділянки, група закріплення її займала. Завданням було три доби утримувати ділянки.

Як розповідає у відео командир відділення 222-го батальйону Сил ТРО ЗСУ Сергій, після першого штурму українські військові взяли в полон чотирьох російських окупантів, одного поранили та одного вбили. Один із військових РФ відповз із пораненим та повідомив інших.

Командир відділення 222-го батальйону Сил ТРО ЗСУ Сергій. Скриншот з відео 126 бригади

Українські військові зайняли лінію російських окопів, виставили кульові точки та готувалися до штурму, розповідає військовий.

На другий день оборони в окопах, говорить командир відділення, на українську армію пішла броньована техніка: 2 БТРи, пікап і резервна газель.

За його словами, він пострілом влучив у масляний бак БТР, а після другого пострілу машина зупинилась.

Російські бойові групи заходили траншеями та мали підтримку дронів із повітря. Військовий розповідає, що зоровий контакт із ворогом становив 12-14 метрів.

У бою другого дня українські військові ліквідували всю бойову групу російських окупантів, застосувавши протипіхотні міни МОН-50, говорить командир Сергій.

За 8 січня на лівобережжі Херсонщини ЗСУ ліквідували 14 російських окупантів, два танки, та дві БМД (бойові машини десанту).