Експорт без податкових зобов’язань

6 лет назад 0

Днями, в рамках проведення операції «Рубіж — 2017», працівники податкової міліції Головного управління ДФС у Херсонській області припинили злочинну схему протиправної діяльності херсонського експортера сільськогосподарської продукції.

Впродовж 2016 – 2017 років «тіньовики» виготовляли підроблені первинні бухгалтерські документи про походження продукції, які в подальшому використовували підприємства з ознаками «фіктивності» під час оформлення експортних операцій. Результати такої «роботи» мали такий підсумок: експорт «фіктивної» сільгосппродукції на суму майже 94 млн. грн. та ухилення від сплати податків на суму 4,5 млн. гривень. Також, винахідливі «експортери» встигли перереєструвати підприємство на одну підставну особу, одночасно засновника, керівника та головного бухгалтера, яка на даний час переховується на непідконтрольній Україні території.

Під час розслідування кримінального провадження, внесеного слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Херсонській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст.205 КК України (Фіктивне підприємництво ), за ухвалами слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області, оперативні працівники податкової міліції фіскального відомства провели обшуки офісного приміщення та житлової квартири одного з фігурантів справи. Було вилучено печатки підприємств, ноутбуки, фінансово — господарські документи, які мають пряму причетність до злочинної схеми з використання підроблених первинних бухгалтерських документів «фіктивних» підприємств. Досудове розслідування триває.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області