Гауляйтерці села Велика Благовіщенка на Херсонщині повідомили про підозру в держзраді

6 месяцев назад 0

Заочно оголосили підозру депутатці Горностаївської селищної ради від «ОПЗЖ» у держзраді та добровільному зайняті посади у незаконних органах влади.За це їй загрожує довічне позбавлення волі і конфіскація майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у вересні 2022 року підозрювана добровільно погодилася стати окупаційної головою села Велика Благовіщенка Каховського району.

На цій посаді жінка заохочує місцевих жителів до співпраці з окупантами, спонукає обмінювати українські паспорти на російські. А місцевих фермерів та підприємців примушує перереєстровувати майно за законами РФ, інакше погрожує «націоналізацією» їхніх підприємств, ідеться в дописі. 

Ідеться про 45-річну Світлану Власюк. Текст з її підозрою 24 жовтня опублікували на сайті Офісу Генпрокурора.

За даними ЦЖР, вона працювала діловодкою Великоблаговіщенського старостату. У 2020 році її обрали депутаткою Горностаївської сільради Каховського району від «ОПЗЖ». Також співпрацюють з окупантами стали всі члени родини Світлани Власюк. 

Нагадаємо, прокуратура повідомила про підозру у колабораціонізмі голові Лазурного. За даними Вгору, це  57-річний Олександр Дудка.