Гуменюк розповіла про втрати військових РФ на Херсонському напрямку

6 месяцев назад 0

На Херсонському напрямку триває контрбатарейна боротьба. За минулу добу, Сили оборони України знищили 18 великокаліберних гармат, 2 реактивні системи загалом вогню типу “Град”, 2 танки та 15 одиниць автобронетанкової техніки.

Про це під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

“Таким потужним салютом, можна сказати, наші артилеристи відзначили свій професійний день, для того, щоб окупаційна артилерія не могла святкувати більше ніколи. І все це має полегшити життя, зокрема, правого берега”, – додала вона.

Також вона зазначила, що кількість КАБів зменшилась, ймовірно, через те, що російським військовим треба поповнювати свої запаси.

Крім того, під час ефіру обговорили фронтову логістику армії РФ та як просувається будівництво залізниці, про яку заявляла окупаційна влада.

“Розрахункові заходи проведено, попереднє інженерне вимірювання теж. Далі такої потужної роботи будівництва типу БАМ ми не спостерігаємо. Але розуміємо, що вони працюють над налагодженням альтернативних шляхів. Імовірно, будуть шукати інші способи, навіть автомобільне забезпечення облаштовувати. Але в умовах загальнобойових дій та наявності у нас певної далекобійної зброї, в них підвищена нервовість”, – підсумувала речниця.

Також Наталя Гуменюк повідомила, що військові РФ наразі готуються до зими.

Сили оборони півдня за 2 листопада, ліквідували 32 окупанти й 18 їхніх гармат.

Раніше ми писали, що імовірно, ЗСУ атакували бази росіян на Арабатській стрілці в Херсонській області. Окупанти стверджували, що збивали ракети.