Херсон отримав 150 вакцин проти сказу

6 лет назад 0

Проблема з нападом бродячих собак на мешканців міста не є новою, про такі випадки, раніше повідомляло наше видання. До сьогоднішнього дня у Херсоні була відсутня вакцина проти сказу, хоча, якщо вчасно не пройти курс лікування то захворювання приводить до летальних наслідків.

«Випадки нападу бродячих псів на мешканців міста фіксуються регулярно. 1 – 2 випадки щотижня, але на території Херсонської області захворювання сказу у людей не фіксувалося декілька років. У самому ж Херсоні випадки захворювання не були помічені останні 20 років»,- говорить завідуючий травмпункту “Херсонської міської клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних” Євгеній Миронов.

Зараз же Херсонський обласний Департамент охорони здоров‘я доставив у лікарню 150 доз вакцини проти сказу.

«Лікарня отримала вакцину на початку минулого тижня. Кількість в 150 одиниць є достатньою до кінця цього року. Якість же вакцини французького виробництва знаходиться на високому рівні та відповідає всім нормам»,- заявив Євгеній Миронов.

Також у лікарні додали, що це лікувально-профілактична вакцина. Тому вона робиться в перші тижні після укусу тварини, аби запобігти розвитку захворювання.

Автор : Антон Костюк