Херсонці відзначили 75-річчя визволення України від фашистських загарбників

5 лет назад 0

Сьогодні біля могили Невідомого солдата відбувся пам’ятний захід з нагоди відзначення 75-ої річниці визволення України від фашистських загарбників.






28 жовтня 1944 року ввійшов у історію як День немеркнучої слави воїнів-переможців. Цього дня війська у складі чотирьох фронтів за допомогою Чорноморського флоту та Азовської військової флотилії визволили Україну від нацистських окупантів.

У ході визвольних операцій 1944 року в Україні загинуло понад 3,5 млн воїнів. У збройній боротьбі брало участь понад 6 млн українців. Кожен третій з них загинув на фронті, кожен другий із тих, що вижили, став інвалідом.

На сьогоднішній день ветеранів та учасників Другої світової війни залишилося зовсім мало. Проте, попри поважний вік ці люди і досі випромінюють силу і впевненість, зберігають бадьорий і незламний бойовий дух. Для молодого покоління вони є взірцем справжнього патріотизму та любові до рідної неньки-України. Тож, у ході заходу молодь подякувала визволителям за свободу та волю. А тих, хто спочивають у братській могилі, вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя монумента.

Довідка . За увесь час Другої світової війни людські втрати України склали понад 10 млн військових і цивільних осіб. Було зруйновано 714 міст і містечок, 28 тис. сіл, 16 150 промислових підприємств, 18 тис. медичних закладів, 33 тис. закладів освіти.