Херсонщина була представлена під час круглого столу «Змінимо майбутнє міграційних потоків – інвестиції в продовольчу безпеку і розвиток сільського господарства» напередодні відзначення Всесвітнього дня продовольства

Херсонщина була представлена під час круглого столу «Змінимо майбутнє міграційних потоків – інвестиції в продовольчу безпеку і розвиток сільського господарства» напередодні відзначення Всесвітнього дня продовольства

7 лет назад 0

Традиційно щороку, на передодні Всесвітнього дня продовольства AGROPORT разом з ФАО зібрали круглий стіл «Змінимо майбутнє міграційних потоків – інвестиції в продовольчу безпеку і розвиток сільського господарства».  Метою цього заходу стало обговорення допомоги учасникам глибше зрозуміти нові рекомендації ФАО та міжнародні стандарти.

В ході круглого столу ФАО наголосила, що одним із пріоритетних напрямків повинен стати розвиток сільських територій. Це допоможе частково усунути фактори, які змушують людей переміщатися, шляхом створення для молодих людей можливостей для господарської діяльності і робочих місць, не пов’язаних із землеробством (наприклад, невеликих підприємств з виробництва молока або птиці, харчової переробки або садівництва). Також це вплине на посилення продовольчої безпеки.

«AGROPORT цікава площадка, де є можливість говорити про нагальні проблеми як світові, так і українські. Особливу увагу сьогодні приділяємо проблемам зв’язаними з розвитком сільських територій та міграційним потокам. ФАО починає впроваджувати ряд серйозних проектів направлених на вирішення або спрощення проблем людей, які вимушені мігрувати», – розповів Михайло Малков, координатор програм розвитку ФАО в Україні.

Також був презентований південний регіон України, де перший раз стартуватиме AGROPORT у 2018 році.

«Херсонська область перша в Україні запровадила органічне землеробство. Як то кажуть, Крим дивиться на Україну через Херсон. Ми намагаємось створити сприятливі умови для життя в нашому регіоні. Є програма підтримки молоді з сільських районів мешкання. Ця програма спрямована на надання можливості  отримати безкоштовно вищу аграрну освіту. Є багато переваг та умов для ведення бізнесу. До речі, у нас прекрасне авіасполучення з широкою картою покриття, як по Україні, так і закордон. Перші показники нашої праці – це регулярні візити потенціальних інвесторів до нашого регіону, адже інвестувати у нас є куди!», – презентував свій регіон Євген Рищук, заступник Херсонської обласної державної адміністрації.

Ну круглому столі було підняте ще одне нагальне та важливе питання євроінтеграції проектів АПК,  та підтримка цих проектів з боку Міністерства АПК. Законодавча складова євроінтеграції агропромислових проектів  – це ключ до реформування галузі відповідно до вимог, принципам і стандартам, прописаним в Угоді про Асоціацію з Європейським Союзом. Міністерство аграрної політики і продовольства України, відповідальне за розвиток галузі, бере активну участь не тільки в налагодженні виробництва і експорту сільськогосподарської продукції, а й в законодавчій діяльності.

Особливу увагу необхідно приділити створенню сприятливого інвестиційного клімату за рахунок підняття репутації України на світовому ринку, до такого висновку дійшли всі спікери цього заходу.

Нагадаємо, що 26 – 28 липня 2018 року в Херсонській області на базі Міжнародного аеропорту «Херсон» вперше відбудеться Південний АГРОПОРТ. Широке анонсування цього заходу відбудеться в рамках
Х Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти» 29 вересня поточного року.


Довідкова інформація:

АГРОПОРТ – щорічний масштабний захід з підтримки фермерства та сільгоспвиробників України і Східної Європи. Проходить з 2015 року за підтримки FAO і входить в календар ООН. Традиційно тематика заходу корелюється з генеральною лінією FAO і підтримує тематику Міжнародних років, які приймає Генеральна асамблея ООН. З 2016 АГРОПОРТ об’єднав фермерів всієї України і проводиться в форматі Захід-Схід. Форум є комплексним і складається з виставки техніки і технологій для фермерства, інвестиційної конференції та серії семінарів, круглих столів та зустрічей бізнесу. З моменту заснування проходить на майданчиках Міжнародних аеропортів Харкова і Львова. Організатор форуму: консалтингова компанія ТОВ «Авіабренд».