Херсонщина підписала меморандум про співпрацю з ПРООН

4 года назад 0

Сьогодні, 11 лютого, Херсонська обласна рада, Херсонська обласна державна адміністрація та ПРООН підписали меморандум про взаєморозуміння щодо сталого розвитку Херсонщини. Під час підписання угоди Херсонську обласну раду представляв перший заступник голови Василь Зеленчук.

Меморандум передбачає співпрацю між сторонами-партнерами задля сталого розвитку за трьома напрямками – економічним, соціальним та екологічним – на регіональному та місцевому рівнях з метою реалізації спільних з ПРООН проєктів в різних напрямках розвитку області.

«Співпраця України з ПРООН розпочалася 28 років тому і на сьогодні в усіх 24 областей є присутність ПРООНу. З Херсонською областю у нас є довготривалі і дуже хороші стосунки. Ми працюємо над місцевим розвитком, над розвитком місцевих бізнесів, над правами людини, над змінами клімату… А завдяки підписанню меморандуму про взаєморозуміння ми отримаємо нові можливості для того, аби працювати разом над розвитком Херсонської області» , – відзначила Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Герчева.

Зі своєї сторони Василь Зеленчук висловив сподівання, що меморандум стане початком активного позиціювання Херсонської області в світі, а також впевненим кроком до побудови нової сучасної Херсонщини.

Довідка. Сторони-партнери вже мають успішний досвід співпраці у Херсонській області, зокрема в рамках проєкту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» та проєкту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» (МРГ), що фінансувався Європейським Союзом та впроваджувався ПРООН в Україні протягом 2008-2017 років.