Херсонщина: підсумки двох місяців кампанії декларування доходів

6 лет назад 0

За інформацією начальника управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Олени Грищук, за перші два місяці деклараційної кампанії 1565 жителів області надали декларацію про майновий стан та доходи, отримані у 2017 році. Сума задекларованого ними доходу складає майже 150 млн. грн., а самостійно нарахованих до сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору – майже 3 млн. грн. та 411 тис. грн. відповідно.

Найактивнішими декларантами є громадяни, які отримали дохід від продажу сільськогосподарської продукції. Вони надали 1113 декларацій або 71% від усієї кількості, в яких загалом зазначили 3,7 млн. грн. статків.

Про отримання спадщини повідомили 132 мешканця таврійського краю. У деклараціях вони відобразили понад 14 млн. грн. доходу.

Також 20 осіб загалом отримали понад 1 млн.грн. від продажу рухомого або нерухомого майна.

Найменш чисельною групою наразі є декларації, в яких громадяни зазначили отримання іноземних доходів – 3 на загальну суму 0,8 млн.гривень.

Варто зазначити, що окрім виконання обов’язку щодо декларування доходів, громадяни також звітують про доходи для отримання податкової знижки. Наразі з цією метою до органів фіскальної служби вже звернулось 47 громадян. Загальна сума коштів, які мають повернутися на рахунки таких декларантів складає 0,8 млн. гривень.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області