Херсонська міська рада не призначила компенсації 175 жителям Херсона, – Лубінець»/>

4 месяца назад 0

До Омбудсмена України Дмитра Лубінця звернулася жителька Херсона щодо порушення Херсонською міською радою її права на призначення компенсації за надання соцпослуг із догляду на непрофесійній основі.

Про це Уповноважений ВРУ з прав людини повідомив у своєму телеграм-каналі.

Він написав, що для цього жінка із заявою та необхідними документами зверталася до управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної ради у м. Херсон. Крім того, було встановлено, що не призначено та не виплачено компенсації ще 174 жителям міста, йдеться в повідомленні.

За його словами, за 2023 рік 175 людям призначена компенсація та виплачені кошти на суму понад 2 млн грн, у тому числі заявниці за 9 місяців, починаючи з квітня 2023 року – 17 271 грн.

У разі порушення органами державної влади прав громадян ви можете звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  • на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua;
  • на гарячу лінію: 0800501720;
  • за телефоном 044-299-74-08.

Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, призначається органами соціального захисту населення за місцем проживання/перебування особи, якій надаються соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі. Для отримання компенсації необхідно звернутись до відповідного структурного підрозділу або до ЦНАП із потрібним пакетом документів.