Херсонська обласна рада планує забезпечити житлом молодих медиків

6 лет назад 0

Херсонська обласна рада планує забезпечити службовим житлом медичних працівників своїх комунальних закладів. Дане питання обговорювалося на комісіях з питань охорони здоров’я та здорового способу життя та з питань управління об’єктами комунальної власності.

Ініціатором виступила заступник голови облради Оксана Рукавішнікова. Вона разом з управлінням розвитку об’єктів спільної власності проаналізувала використання приміщень комунальної установи “Медичний пансіонат “Медик”, де проживають працівники закладів охорони здоров’я. Після цього були знайдено шляхи вирішення забезпечення молодих лікарів житлом. Адже не секрет, що відсутність місця для проживання при не найвищих заробітних платах для медиків в Україні є однією з причин того, що молоді фахівці з відповідною освітою або зовсім не бажають працювати за спеціальністю, або працевлаштовуються в приватних медичних закладах.

Так, найближчим часом планується вилучити у Департамента охорони здоров’я 3 кабінети, які передані йому “Медичним пансіонатом “Медик” та які наразі не використовуються. Крім того, не буде продовжуватися термін дії договору оренди комунальною установою “Херсонський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики” 3 кімнат. Для центру статистики буде знайдено інше приміщення, а усі вказані кімнати дозволять 6 медичним працівникам отримати житло.

Одним із головних заходів для забезпечення молодих медичних працівників житловою площею має стати надання пільг на проживання у “Медичному пансіонаті “Медик”. Наразі вартість одного ліжко-місця у номері складає 2488 гривень на місяць. Проте повну ціну будуть сплачувати лише ті лікарі, які проживають у пансіонаті більше 5 років. Разом з тим, фахівці, які проживають у даному закладі протягом меншого відрізку часу, будуть витрачати на 60% менше.