Херсонська прокуратура порушила справу через обстріли в Нововоронцовці

2 года назад 0

Прокурори Херсонської обласної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

 

За даними слідства, в період з 26 по 29 березня 2022 року військовослужбовці збройних сил Російської Федерації та учасники контрольованих ними незаконних збройних формувань  обстріляли цивільні об’єкти населеного пункту смт Нововоронцовка на Херсонщині. Внаслідок обстрілів пошкоджено житлові будинки та господарські споруди. Зараз встановлюється кількість потерпілих та масштаби руйнувань.

Вказані дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статтям 51, 52 додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти. 

Правоохоронці вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів представників збройних сил Російської Федерації.