Херсонська влада не хоче допомагати підприємцям?

7 лет назад 0

Херсонська активістка Євгенія Вірлич через соцмережі намагається звернути увагу можновлідців на проблеми підприємців. Дівчина розповідає про те, що спільно з керівником херсонського відділення Всеукраїнської спілки руху із захисту прав підприємців Вірою Токарєвою вони звернулися до міської ради з тим. щоб реалізувати законне право місцевих підприємців на зниження податкової ставки і навіть заручилися підтримкою деяких депутатів міської ради, проте проект рішення до порядку денного сесії міської ради так і не потрапив. У той же ча сусідні міста (Скадовськ, Нова Каховка, Одеса) вже розглянули аналогічне питання і позитивно відреагували. Відтак. непокоїться активістка, ставка податку для підприємців ІІ групи спрощеної системи оподаткування може становити 1563,66 грн після підвищення рівня мінімальної заробітної плати. Згідно законодавства рішення місцевою радою має прийматися до 15 липня.

"Думаю, ви пам'ятаєте, що я та Вера Токарева звертались до міської ради з проханням щодо зниження ставки Єдиного податку для фізичних осіб-підприємців ІІ групи спрощеної системи оподаткування з 20% до 10%, — повідомляє Євгенія Вірлич. Нас жваво підтримали всі депутати-підприємці та всі адекватні депутати. До речі, жоден не є підприємцем ІІ групи.

Незважаючи на те, що Андрей Дмитриев іще 2 червня подав проект рішення Про внесення до порядку денного чергової сесії міської ради проекту рішення "Про встановлення ставки єдиного податку для фізичних осіб — підприємців ІІ групи, які працюють за спрощеною системою оподаткування", проект не потрапив до порядку денного.

Дмитро Іванов зауважив про це на сесії і додав, що відповідні рішення вже ухвалені в інших містах України (сусідні Скадовськ, Нова Каховка, Одеса — неподалік) і всюди всі задоволені. Більш того, позитивні висновки отримані від департаменту фінансів, питання погоджено з податковою та Управлінням споживчого ринку, готовий регуляторний акт, більшість депутатських комісій питання розглянули із позитивними висновками.

Міський голова був здивований. Думаю, що навіть чув уперше, бо система сповіщення міського голови про те, що відбувається у місті, у міськвиконкомі доволі дивна: він знає лише про те, що робить Опоблок, Наш край, РПЛ та Свобода. Іноді чує Віталія Богданова, але то скоріше заслуга останнього.

Питання внесли начебто до порядку денного, проте за порядок денний не проголосували. Якщо до 15 липня ставка не буде змінена, вона залишиться, як і була, — 20% від мінімальної зарплатні, а проект мінімалки з 2018 року може становити 3723 грн. За таких умов єдинникам ІІ групи простіше буде закритись і піти в тінь або податись на заробітки, бо сплачувати 1563,66 грн. щомісяця з 2018 року для людей, які мають заробіток близько 5 — 6 тисяч, надто багато".

Нагадаємо, минулої п'ятниці депутати зібралися за засідання сесії міської ради, але не могли домовитись щодо порядку денного, тож сесія не відбулася.