Херсонські театрали відкрили черговий сезон

6 лет назад 0

19 жовтня у Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша відбулось відкриття 83-го театрального сезону. Святкування тривало три дні. Глядачів та почесних гостей зустрічали по-зірковому: червоний килим, вино, камери папарацці.

На відкриття глядачам було представлено три прем’єри: нескінченна комедія «Кайдаш & Sons» Наталі Блок (режисер – Сергій Павлюк), притча «Лавина» Тунджера Джюдженоглу (режисер – Лінас Зайкаускас) і казка для дітей «Сюрприз» в інсценізації Анатолія Марущака (режисер – Ірина Корольова, заслужений діяч мистецтв України). На всіх прем’єрах були присутні драматурги, автори поставлених п’єс.


Вперше до Херсона завітав турецький драматург Тунджер Джюдженоглу. Автор поділився враженнями від вистави, а також побажав українцям бути сильними і не боятися долати свої страхи.
Дирекція театру завдячує авіакомпанії Turkish Airlines та перекладачу Олександру Кучмі за організацію зустрічі з автором.


Спеціально до відкриття театр залучив представників музичного та художнього мистецтва Херсона. Так перед початком вистав для гостей грав херсонський Dj Artvone, а в приміщенні театру проходила виставка картин сучасного херсонського художника Олександра Печерського.

23 жовтня в межах відкриття відбудеться ще одна прем’єра. Це дипломна робота студентки Харківської державної академії культури Софії Мельнікової – трагікомедія «Кохання до…» за п’єсою відомого італійського драматурга Альдо Ніколаі.

Вітаємо колектив з початком сезону і бажаємо успіху та нових досягнень.