Херсонський аеропорт модернізується і відкриває рейс до Кракова

4 года назад 0

«Херсонські авіалінії» – не просто комунальне чи транспортне підприємство, це – об’єкт, який притягує туризм, інвестиції в регіон, рекламує область. Тож, без перебільшення аеропорт має надважливе економічне значення для всієї Херсонщини.

На останньому засіданні сесії, що відбулось 18 жовтня, депутати нарешті підтримали виділення 1800 тис. грн на ремонт покриття злітно-посадкової смуги (ЗПС), стан якої напряму пов’язаний з безпекою польотів у херсонському аеропорту та впливає на подальшу можливість відкриття нових рейсів.

Відзначимо, щотижня аеродром приймає 23 повітряні судна за різними напрямками. Літак здійснює значне навантаження під час посадки та руління, тому покриття ЗПС необхідно підтримати в належному стані.


На сьогоднішній день в аеропорту завершені роботи з ремонту верхнього 6-сантиметрового шару асфальтового покриття злітно-посадкової смуги площею близько 2500 кв.м. Для забезпечення безперебійного графіку польотів вищевказані роботи проходили швидкими темпами. Окрім цього, напередодні було здійснено капітальний ремонт машини діайсеру, для обробки літака проти обледеніння.


Все це дозволило керівництву «Херсонських авіаліній» укласти угоду про співпрацю з найбільшою лоукост авіакомпанією в Європі – ірландським «Ryanair». Вже 17 жовтня лоукостер вніс Херсон в систему бронювання та відкрив продаж квитків на новий рейс, який з’єднає наше місто з Краковом. Перший рейс до польського міста заплановано на 17 грудня.

Директор аеропорту Віталій Кучерук запевнив, що адміністрацією та колективом будуть проведені всі заходи щодо належного обслуговування рейсу.

Зазначимо, рейси між Херсоном і Краковом будуть виконуватися два рази на тиждень. Вильоти з Херсона по вівторках о 09:50, по суботах – о 14:10. Вильоти з Кракова по вівторках о 06:30, по суботах – о 10:50. Час у дорозі становитиме близько 2 годин.

Мінімальна ціна авіаквитків Херсон-Краків складає 22 євро. В ціну входить перевезення ручної поклажі з габаритами до 40х25х20 см.