Херсонський аеропорт став ще на крок ближче до світових стандартів якості

5 лет назад 0

Розуміючи, що тільки завдяки системній роботі можливо досягти стабільних результатів, підприємство КП ХОР «Херсонські авіалінії» з початку 2017 року почало впроваджувати роботу щодо розробки Системи управління якістю відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO-9001, яка почала функціонувати на підприємстві вже з липня 2018 року.

У листопаді ДП «Київоблстандартметрологія» було проведено аудит на відповідність розробленої системи управління якістю міжнародним вимогам стандарту ISO-9001. За словами генерального директора ДП «Київоблстандартметрологія» Ірини Кравченко, сертифікат міжнародного стандарту не тільки виведе аеропорт на новий рівень розвитку, але й послужить підґрунтям для притоку пасажирів.

«Сертифікація системи управління якості ISO-9001 є невід’ємною складовою процвітання аеропорту. Таким чином, ми демонструємо нашу прихильність принципам якості як пасажирам, так і авіакомпаніям, з якими вже співпрацюємо і плануємо співпрацювати у майбутньому. За 11 місяців 2018 року аеропорт прийняв вже понад 145 тисяч пасажирів, тоді як у 2017 році показник досягав 105 тисяч пасажирів. У плані розвитку аеропорту, ми націлені додавати по 2-3 нових міжнародних рейси, щоб вже до 2020-2023 року вийти на 1 мільйон пасажирів», — зазначив директор КП ХОР «Херсонські авіалінії» Віталій Кучерук.


Отже, сертифікат ISO-9001 є важливим поштовхом в «нове життя». Це важлива сходинка для розвитку як аеропорту, так і кожного співробітника підприємства.

Відзначимо, КП ХОР «Херсонські авіалінії» сертифікує весь спектр авіаційних послуг: наземне обслуговування, пасажирське обслуговування і систему управління в цілому.

«Запровадження періодичних перевірок, дозволить нам забезпечити ефективне та неперервне функціонування, моніторинг та вдосконалення процесів діяльності аеропорту» , — резюмував Віталій Кучерук, директор КП ХОР «Херсонські авіалінії».