Херсонською міськрадою зареєстровано близько 200 заяв про зникнення херсонців

2 года назад 0

10:00, СьогодніХерсонською міськрадою зареєстровано близько 200 заяв про зникнення херсонців

На сьогоднішній день Херсонською міськрадою зареєстровано близько 200 заяв про зникнення херсонців.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Херсонської міськради.

Повідомляється, що з початку війни на сайті міськради розміщено онлайн форму для заяв про зникнення людей або скоєне мародерство. Також приймаються звернення й у паперовому вигляді.

На сьогоднішній день зареєстровано більше 220 заяв, з них 21 стосуються крадіжок, решта про зникнення херсонців.

Фахівці апарату міськради тримають ситуацію на контролі, і станом на 23 квітня є інформація, що 36 людей вже повернулися додому, дві сім’ї отримали повідомлення про смерть розшукуваних, з 38 абонентами не вдалося встановити зв’язок, 35 заявників відмовилися спілкуватися, а понад 70 заяв про зникнення людей досі залишаються актуальними.

Так, серед зниклих безвісти є і відомі всім херсонцям люди. Наприклад, 9 квітня стало відомо про те, що зник екс-голова ХОДА Андрій Путілов. 20 квітня через електронну форму заяв рідні повідомили про зникнення колишнього міського голови Херсона Володимира Миколаєнка. Періодично з’являються повідомлення в соцмережах про зниклих воїнів АТО/ООС, волонтерів, активістів, учасників проукраїнських мітингів.

"Міський голова Ігор Колихаєв висловлює підтримку сім’ям, де зникли херсонці, і щиро бажає, щоб рідні люди швидше повернулися додому", — йдеться у повідомленні.