ХХ Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» відкрито!

6 лет назад 0

Вчора в Херсонському театрі Миколи Куліша відбулась прес-конференція на честь відкриття фестивалю, у якій взяли участь президент фестивалю Олександр Книга, начальник відділу театрального мистецтва управління сценічного і візуального мистецтва Міністерства культури України, заслужений працівник культури України Олена Воронько, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, директор Департаменту культури, туризму та курортів Херсонської ОДА, заслужений діяч мистецтв України Світлана Думинська, театральний критик Алла Підлужна. На прес-конференції урочисто відкрили фестиваль та привітали гостей-учасників. Адже цьогоріч до Херсону завітають театри з 11-ти країн світу.




Після прес-конференції було відкрито персональну виставку заслуженого журналіста України Світлани Леонтьєвої "ВсеСвіт". Окрім яскравих художніх робіт, які були представлені на виставці, Світлана Леонтьєва розповіла нову серію "Театр", на яку її надихнув фестиваль "Мельпомена Таврії".


Першою виставою, яка пройшла під егідою фестивалю стала вистава «ХЕРСОН 1918/2018» — спільний проект Херсонського та Штутгартського театрів (режисер Андрій Май). Німецькі та херсонські актори так потоваришували між собою, за час втілення проекту, що тепер не хочуть розлучатись. Хоча незабаром «світову прем’ру» побачать в Миколаєві, Одесі, а згодом і в країнах Європи.

Традиційно для фестивалю відбулась карнавальна хода, яка перевершила всі попередні своєю масштабністю та яскравістю. Вулицями міста до театру крокували актори, найкращі танцювальні та хореографічні колективи, студенти Херсонської морської академії. Херсонці пабачили парад наречених, флешмоби, костюмоване дійство, яке ознаменувало сьогоднішнє свято.



Заключною частиною першого дня став святковий гала-концерт «Фестиваль збирає друзів», що теж традиційно пройшов біля театру, на площі Свободи.

Так пройшов перший день ювілейного фестивалю.