Хто може отримати допомогу від Херсонської обласної організації Червоного Хреста?»/>

4 месяца назад 0

Насамперед Херсонська обласна організація Червоного Хреста України допомагає вразливим категоріям населення.

Про це повідомила в.о.голови Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Лариса Марченко в ефірі Медіаплатформи “Вгору”.

“Оскільки ресурси нашої громадської організації не є нескінченними”, – додала вона.

Також Марченко зазначила, що останнім часом донори скорочують програми допомоги. Тому насамперед організація допомагає особам з інвалідністю.

“Наразі ведемо перемовини з донорами, щоб у проєкт грошової допомоги взяти осіб з інвалідністю 3 ступню”, – сказала волонтерка.

За її словами, грошову допомогу отримали люди з інвалідністю 1 та 2 групи.

Окрім цього, Червоний Хрест допомагає багатодітним сім'ям, родинам, в яких є діти з хронічними захворюваннями, одиноким батькам, людям, які втратили близьких у період з 24 лютого 2022 року.

Також волонтери допомагають маломобільним людям. Наразі на Херсонщині 54 соціальних працівників Червоного Хреста надають допомогу майже 300 людям цієї категорії.

Сторінка Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України у фейсбуці.

Лариса Марченко розповіла, що у цьому році понад 800 людей пройшли тренінги з першої допомоги. Це і освітяни, і комунальники, і волонтери, які постійно перебувають на вулиці та можуть потрапити під обстріли.

Раніше в. о. голови організації Червоного Хреста в Херсоні Наталя Шатілова в ефірі “Вгору” розповідала, що в місті скорочуються програми з гуманітарної допомоги. Наприклад, вісьмома тисячами продуктових наборів неможливо нагодувати 70 тисяч людей у місті.